Siirry suoraan sisältöön

Kuusamon Hyvinvointikeskuksen toimenpiteet covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi

Julkisuudessa on ollut paljon keskustelua kuntosalien toiminnasta poikkeusaikana. Olemme perehtyneet viranomaisten linjauksiin sekä ohjeistuksiin. Ohjeita noudattamalla voimme pitää ovet auki toistaiseksi. Seuraamme myös aktiivisesti alueemme tartunta määriä ja aluehallintoviraston ohjeistuksia.  Voimassa oleva tartuntatautilaki kertoo yksiselitteisesti yksityisten yritysten asiakastilojen käytöstä.

Alla tiivistetysti ohjeemme turvalliseen kuntosaliharjoitteluun.

  1. Seuraa asiakasmittaria verkkopalvelussamme
  2. Tule vain terveenä
  3. Pese kätesi tullessasi ja lähtiessäsi
  4. Pidä turvavälit 2 m muihin asiakkaisiin
  5. Desinfioi välineet ennen ja jälkeen käytön.
  6. Käytä vain yhtä laitetta kerrallaan, toisin sanoen suosi paikkaharjoittelua.
  7. Suosittelemme maskin käyttöä tiloissamme
  8. Leimaa korttisi joka kerta eteisessä, näyttöpäätteellä. Näin voimme parhaiten avustaa myös jäljittäjiä mahdollisten positiivisten tulosten esiintyessä.

 

Tartuntatautilaki 58 c § (19.2.2021/147) tiivistetysti koskien toimintaamme.

Käsien puhdistaminen on mahdollista kaikissa wc-tiloissa sekä kuntosalilla käsienpesupisteissä. Lisäksi käsidesiannostelijat löytyvät eteisestä, kuntosalilta, pukuhuoneista ja jumppasalista. Terveysturva -ohjeita on lisätty sisäänkäynnille, pukuhuoneisiin ja kuntosalille, jotka muistuttavat asiakkaita turvavälien ylläpitämistä,  käsien puhdistamista sekä laitteiden puhdistamisesta.
Tilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettu. Jokaisella asiakkaalla on velvollisuus puhdistaa käytettävät laitteet puhdistusaineella ennen ja jälkeen laitteiden käytön. Suihkepulloja sekä paperia on saatavilla kuntosalilla ja niitä täytetään päivittäin.

Tällä hetkellä nämä toimenpiteet riittävät kuntosalilla, covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi, Mikäli kunnan tai sairaanhoitopiirin alueella todetaan tautiryppäitä, joiden tartuntaketjuja ei pystytä luotettavasti jäljittämään ja jotka aiheuttavat asiantuntija-arvion mukaan merkittävän riskin uusien tartuntojen leviämiseen on toimenpiteitä tehostettava. 

Lisää epidemia tilanteesta löydät Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin info-sivulta

Turvallisia treenejä

Kuusamon Hyvinvointikeskus