Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia yrityksille


Yrityksen henkilöstön hyvinvointiin kannattaa panostaa. Liikunta on tutkitusti tehokkain keino vaikuttaa henkilökunnan jaksamiseen. Liikuntaan kannustava esimies luo välittämisen tunnetta työpaikalle. Tunti liikuntaa päivässä antaa kaksi tuntia jaksamista lisää. Liikkuva ja aktiivinen työntekijä on tehokas ja iloinen, mikä vaikuttaa koko työyhteisöön positiivisesti. Säännöllisellä liikunnalla ennaltaehkäistään useita eri sairauksia ja se on myös tärkeä osa monien eri sairauksien hoitoa.

”Lääkärilehti 14-15/2012 vsk 67” toteaa, että liikunnan rasittavuus alensi riskiä tuki- ja liikuntaelimistön sairauksista, mielenterveysongelmista sekä muista syistä johtuviin sairauspoissaoloihin. Vähäiset sairauspoissaolot viittaavat hyvään toiminta- ja työkykyyn, joten työntekijöitä on perusteltua kannustaa liikunnan lisäämiseen ja erityisesti myös rasittavan liikunnan harrastamiseen.

Kuusamon Hyvinvointikeskuksessa voitte valita työntekijöillenne sopivimman vaihtoehdon erilaisista kuntosalikorteistamme. Rekisteröityneille yrityksille tarjoamme vaihtoehtoina laskutuksen kertakäynteinä tai kuukausikortteina. Voimme raportoida käynnit kuukausittain yritys- sekä henkilötasolla. Kaikki korttimme ovat henkilökohtaisia, mutta antavat mahdollisuuden tuoda kaverin yhden kerran ”kipinäkäynnille”.

Keskustelemme mielellämme kannustavien liikunnanohjausten, liikuntakurssien tai pidempien valmennusten järjestämisestä työporukalle tai vaikka johtoryhmän kuntoremontin tarpeisiin.

Kehonkoostumusmittaukset ja kuntotestit onnistuvat vaivattomasti juuri teidän työpaikalle räätälöityinä. Fysioterapeutin suorittaman laajan TULE-kartoituksen (tuki ja liikuntaelin) jälkeen räätälöitävä liikuntaohjelma antaa selkeät tavoitteet työkyvyn parantamiseen.

Työpaikkalääkärin määräämä fysioterapia voi olla verovapaata työpaikkaterveydenhuoltoa, joka edistää työssäjaksamista.

Yritys voi tukea henkilökunnan omaehtoista kuntoiluharrastusta liikuntasetelein tai maksamalla osan tai koko summan henkilökuntansa salikorteista esim. yhteenvetolaskutuksen kautta.

Verovapaan liikuntaedun määrä on 400 €/työntekijä/vuosi.

Salikortti, fysioterapeutin tutkimus tai hieronta on mukava yllätys ja huomionosoitus välittämisestä. Näin voit korvata perinteiset joulutervehdykset kannustavammalla liikuntavaihtoehdolla

Mika Pelli. mika(@)hyvinvointikeskus.fi