Siirry suoraan sisältöön

Avaamme kuntosalin 14.5.2020.

Olemme seuranneet Koronavirustilanteen kehittymistä päivittäin. Suomessa tehdyt rajoitustoimenpiteet ovat olleet tehokkaita ja toimivia. Vaikka Koronaepidemiatilanne ei ole vielä ohi, rajoituksia aletaan yhteiskunnassamme purkaa. Tilanne Kuusamossa on ollut koko ajan Koronan suhteen rauhallinen ja tästä syystä avaamme kuntosalin 14.5.2020, korostaen yksilön henkilökohtaista vastuuta itsestä ja muista. Jatkossakin seuraamme aktiivisesti sekä yleistä että alueellista kehitystä Korona tilanteen osalta ja reagoimme sen mukaan.  Ryhmäliikunnat alkavat aikaisintaan syksyllä.
Kuntosalin avaamisen yhteydessä huomioimme tehostetusti hygienia-asiat sekä muut asiakkaittemme ja henkilöstömme turvallisuutta edistävät asiat. Olemme pyrkineet tekemään kaiken niin, että sinä voisit harjoitella tiloissamme mahdollisimman turvallisesti.

Olemme ottaneet kuntosalikäyttöön jumppasalin pukuhuoneineen. Tästä johtuen tilaa on aiempaa huomattavasti enemmän käytössä, ja laitteet on saatu sijoiteltua väljemmin, turvavälit huomioiden. Käytössä on tällä hetkellä yhteensä neljä

erillistä kuntoilutilaa ja tarpeen mukaan voidaan vapauttaa lisätilaa kuntosalikäyttöön. THL:n tämänhetkisten suositusten mukaan harjoittelijoiden määräksi suositellaan max 10 hlöä/tila. 1.6.2020 alkaen suositus muuttuu 50 henkilöön/tila.

Olemme kiinnittäneet huomiota erityisesti hygienia-asioihin. Pesethän huolellisesti kädet saippualla 30s ajan ennen salille tuloa ja salin jälkeen (eteisen vessa). Huolellinen käsien pesu ennen ja jälkeen kuntosalikäynnin riittää estämään mahdollisia tartuntoja pinnoilta. Jos haluat käyttää kertakäyttökäsineitä, niiden puhtaudesta on huolehdittava yhtä hyvin kuin käsien puhtaudesta. Myös kertakäyttökäsineitä käytettäessä on vältettävä omien kasvojen koskettelua, koska muuten käsineiden käytöstä ei ole hyötyä. Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Pese kädet tämän jälkeen.

Salitiloissa on laitteiden puhdistamista varten desinfiointiainetta ja paperia. Puhdistathan ennen ja jälkeen käyttämäsi laitteet ja välineet. Käsidesiä löytyy jokaisesta jumppatilasta, pukuhuoneista ja vessoista. Olemme tehostaneet siivousta, huolehdimme päivittäin huolellisesta siivouksesta esim. desinfioimalla tehostetusti usein kosketeltavia pintoja.

 

Suosittelemme kuntoilijoitamme pitämään tiloissamme suositeltua 2m turvaväliä aina kun se on mahdollista. Käy salillamme treenaamassa, älä seurustelemassa.

 

ÄLÄ TULE SALILLE, JOS:

  • sinulla on todettu koronavirus tai sinulla on hiemankaan flunssan oireita
  • olet ollut läheisessä kosketuksessa tartunnan saaneiden tai kotikaranteenissa olevien ihmisten kanssa
  • kuulut THL:n määrittämään riskiryhmään (yli 70-vuotiaat henkilöt ja henkilöt, joilla on jokin perussairaus, kuten diabetes, sydän- tai keuhkosairaus).
    • Pidä taukoa kuntosaliharjoittelusta, mutta muista jatkaa liikkumista esim. ulkoillen.

Koronaepidemian aikana on hyvä muistaa terveelliset elämäntavat. Unen ja terveellisen ruokavalion lisäksi kohtuullinen liikunta parantaa vastustuskykyä. Kuntosaliharjoittelulla on lukuisia terveysvaikutuksia.

Jos kuulut riskiryhmään ja haluat laittaa korttisi tauolle, se onnistuu laittamalla sähköpostia osoitteeseen: toimisto@hyvinvointikeskus.fi

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Terkuin Hyken väki 😊