Siirry suoraan sisältöön

Punttikoulu avaa ovet voimaharjoittelun maailmaan

Punttikoulu avaa ovet voimaharjoittelun maailmaan

Voimaharjoittelu on suosittu ja tehokas tapa kehittää lihasvoimaa, kestävyyttä ja kokonaisvaltaista terveyttä. Monet kuntosaliharrastajat kuitenkin epäröivät vapaiden painojen käyttöä, koska pelkäävät tekevänsä liikkeitä väärin tai loukkaavansa itsensä. Juuri tähän tarpeeseen vastaa Punttikoulu, jossa opetellaan turvalliset ja oikeaoppiset nostotekniikat asiantuntevien kouluttajien opastuksella.

Kurssin sisältö ja tavoitteet

Punttikoulu tarjoaa kattavan perehdytyksen voimaharjoittelun perusliikkeisiin: kyykkyyn, penkkipunnerrukseen ja maastavetoon. Näitä liikkeitä pidetään voimaharjoittelun kulmakivinä, sillä ne kehittävät laajasti eri lihasryhmiä ja vahvistavat koko kehoa.

Kurssin aikana osallistujat pääsevät harjoittelemaan näitä liikkeitä turvallisessa ympäristössä, ja kouluttajat Olga Nieminen ja Janne Mourujärvi (KEV Voimailujaosto) antavat yksilöllistä ohjausta kunkin osallistujan tarpeiden mukaan. Kurssin tavoitteena on, että jokainen osallistuja osaisi suoritustekniikat ja voisi lisätä nämä liikkeet omaan treeniohjelmaansa kurssin päätteeksi.

Turvallisen nostotekniikan tärkeys

Vaikka vapaiden painojen käyttö voi aluksi tuntua haastavalta, oikeaoppinen tekniikka on avain turvalliseen ja tehokkaaseen harjoitteluun. Väärin suoritettuna kyykyt, penkkipunnerrukset ja maastavedot voivat rasittaa niveliä, selkää ja lihaksia, mikä lisää loukkaantumisriskiä. Erityisesti maastaveto ja kyykky, jotka kohdistavat paineen selkärankaan, vaativat hyvää kehonhallintaa ja oikeanlaista suoritustapaa.

Punttikoulussa keskitytään erityisesti seuraaviin asioihin:

  1. Selän asento – Selän neutraali asento on kriittinen etenkin maastavedossa ja kyykyssä. Liian pyöreä tai notkolla oleva selkä voi altistaa vakaville vammoille.
  2. Polvien ja lonkan liikeradat – Kyykätessä on tärkeää, että polvet eivät liiku liiallisesti eteenpäin tai sisäänpäin, ja maastavedossa lonkan ja polvien liikerata tulee olla hallittu, jotta kuorma jakautuu tasaisesti.
  3. Painopiste ja hengitys – Oikeanlainen hengitystekniikka ja kehon hallinta parantavat nostosuorituksen vakautta ja vähentävät loukkaantumisriskiä. Painopisteen säilyttäminen jalkojen päällä tukee noston turvallisuutta erityisesti kyykky- ja maastavetoharjoituksissa.

Voimaharjoittelun hyödyt oikealla tekniikalla

Kun vapaiden painojen nostotekniikka on kunnossa, voimaharjoittelu voi tarjota valtavia hyötyjä. Se auttaa lisäämään lihasmassaa ja voimaa, parantaa kehonkoostumusta ja edistää aineenvaihduntaa. Oikea nostotekniikka mahdollistaa myös pidempiaikaisen ja turvallisen harjoittelun, mikä vähentää vammojen ja kipujen riskiä pitkällä aikavälillä.

Punttikoulun tarkoituksena on tarjota turvallinen ja rohkaiseva ympäristö, jossa jokainen osallistuja oppii suorittamaan liikkeet oikein. Tämä mahdollistaa voimaharjoittelun aloittamisen tai sen siirtämisen uudelle tasolle itsevarmasti ja terveellisesti.

Ilmoittaudu mukaan verkkokaupassamme ja opi voimaharjoittelun perusliikkeet turvallisesti!

Missä sinä treenaat?